Schatzoeken als verjaardagsfeestje:
Daag kinderen uit met een spannende speurtocht!

Bekijk onze speurtochten

Een speurtocht als kinderfeestje is een echte klassieker: middels listige raadsels, actieve groepsspelletjes en een boeiende verhaallijn worden de kinderen uitgedaagd, waarna al hun inzet leidt tot het vinden van een schat! Met onze passie voor spellen hebben wij een uniek concept ontwikkeld resulterend in spannende speurtochten voor kinderen. Een Cocolino speurtocht slaagt altijd en vereist slechts weinig voorbereidingstijd. Organiseer een spannende speurtocht op het volgende verjaardagsfeestje, als een bijzonder weekend activiteit of een andere gelegenheid, en je zult zien hoe de kinderen worden meegenomen door dit avontuur!

Bij ons vindt u uitdagende speurtochten voor kinderen van 4 tot 13 jaar. Door de verschillende thema’s zal elk kinderfeestje een succes zijn!

Speurtochten en schatzoeken

Lees ook onze Tips bij de voorbereiding of bekijk het algemene overzicht voor een voorbeeld!

Onze spellen

Spanning, raadsels en veel beweging: met een Cocolino speurtocht op een kinderfeestje biedt u de kinderen een gevarieerde en motiverende ervaring. Of het nu voor kleuters of voor wat oudere kinderen is, een speurtocht is het perfecte spel voor groot en klein.


Kies uit 5 verschillende speurtochten voor verschillende leeftijden

1. Kies een aansprekend thema

2. Kies de juiste leeftijdsversie

11,99 
11,99 
11,99 

Ervaringen

Geschikt voor alle leeftijden

Praktische tips van cocolino voor een succesvolle speurtocht op een kinderfeestje

Zo plan je het avontuur:

Om de speurtocht te laten gaan zoals gepland, zijn er een paar kleine dingen die vooraf geregeld moeten worden. We hebben de elangrijkste tips verzameld die de speurtocht tot een groot succes zullen maken!

 • Locatie: In de zomerse zon is het ideaal om de schattenjacht buitenshuis te doen. De tuin is een geweldige plaats voor kinderen tot 8 jaar oud, in een bos of park is een schattenjacht geweldig voor wat oudere kinderen die nog wat meer avontuur willen. Het is verstandig als organisator om vooraf het gekozen speelgebied alvast te ontdekken, om de mooiste verstopplekken voor de raadsels te weten te komen en eventuele gevaarlijkere plekken vast waar te nemen. De speurtocht kan ook prima binnenshuis gedaan worden, wat bij slecht of koud weer een goed alternatief is.
 • Voorbereiding: Voor het begin van het spel is ongeveer een half uur voorbereiding nodig, waarin de schattenjacht uitgedrukt kan worden en de individuele raadsels verstopt kunnen worden.
 • Speelduur: De speelduur van een schattenjacht is deels afhankelijk van de leeftijd van de kinderen. Voor 4-6 jarigen duurt de schattenjacht ongeveer 30 tot 60 minuten, terwijl een schattenjacht voor 11- 13 jarigen z’n 90 minuten kan duren. Hoe ver de verstopplekken van de raadsels uit elkaar liggen en hoe goed de raadsels verstopt zijn heeft ook invoed op de speelduur.
 • Spelersaantal: Om ervoor te zorgen dat alle kinderen actief mee kunnen spelen, raden wij aan om niet te grote groepen te hebben. Vanaf 8 kinderen is het beter om de speurtocht met 2 groepen te spelen. Hiervoor hoeft u enkel de schattenjacht een tweede keer uit te printen en andere verstopplaatsen te bedenken voor de tweede groep.
 • Team spelletjes: Een speurtocht is niet alleen vermakelijk, het laat de kinderen ook op een speelse manier zien hoe belangrijk een goede samenwerking is. Elke schattenjacht heeft enkele team spelletjes waarbij iedereen elkaar moet helpen om een gemeenschappelijk doel te bereiken. Het teamwork dat wordt geoefend tijdens de schattenjacht is vooral belangrijk voor kinderen van 7-8 jaar oud.
 • De schat: Aan het einde van de schattenjacht is er natuurlijk een schat! U kunt een schatkist maken uit bijvoorbeeld een schoenendoos, of u kunt uw creativiteit de vrije loop laten gaan. Gouden chocolademunten of andere snoepjes zijn ideaal om de schat mee te vullen, maar ook speelgoed of kleurboeken kunnen een beloning zijn voor een succesvol afgesloten schatzoekers kinderfeestje!

Onze spellen

11,99 
11,99 
11,99 

Doe een schattenjacht als kinderfeestje! Voor elke leeftijd een geschikt en avontuurlijk verhaal van Cocolino

Treed in de voetsporen van indianen en piraten, verkrijg toegang tot de toverschool of eindig midden in de jungle bij een grote verzameling van dieren – Cocolino heeft verschillende fantasievolle scenario’s gemaakt, waardoor elke schattenjacht voor alle kinderen van 4 tot 13 jaar een echt avontuur is.

We hechten veel belang aan het feit dat de schattenjacht zowel jongens als meisjes aanspreekt. Om de speurtocht voor iedereen uitdagend te maken werken we nauw samen met pedagogen, hierdoor vindt u in onze Shop voor elke leeftijd een geschikte schattenjacht!

 • De Piratenschat: Ahoi, matrozen! De zwarte piratin heeft de schat van koning Lino gestolen – aan de kinderen de taak om haar schuilplaats op een geheim eiland te ontmaskeren.
 • De Gestolen Kokosnoot: De dieren in de jungle zijn in rep en roer: iemand heeft hun heilige kokosnoot gestolen! Kunnen jullie de dief achterhalen?
 • De Weggelopen Paarden: Oh nee, de paarden zijn weg! Help de boer om zijn paarden weer terug te vinden.
 • De School voor Magie: Gefeliciteerd! Jullie zijn toegelaten tot de school voor magie! Verzamel nu snel alle magische voorwerpen die nodig zijn om aan het schooljaar te kunnen beginnen.
 • De Indianenschat: De indianen hebben de strijdbijl opgegraven omdat iemand hun schat heeft gejat! Help de sheriff om de indianenschat te vinden en de vrede te bewaren.

Een speurtocht bij een verjaardagsfeestje is erg leuk voor kinderen van alle leeftijden. De schattenjachten zijn beschikbaar voor verschillende leeftijdsgroepen, waardoor elk kind wordt uitgedaagd op zijn/haar niveau! In de schattenjachten voor kleuters zullen er daardoor geen raadsels komen die lezen of rekenen vereisen, en zijn schattenjachten voor 11 tot 13 jarigen heel veel lastiger! De duur van het spel kan ook langer gemaakt worden door het toevoegen van teamspelletjes. Op deze manier zullen de schatzoekers altijd plezier hebben!

Neem eens een kijkje in onze gratis preview!

Veel plezier voor jong en oud – de Cocolino speurtocht bij kinderfeestjes

Bij Cocolino kunt u heel gemakkelijk zelf een schattenjacht voor kinderen organiseren: bij een bestelling ontvang u meteen een downloadlink voor de liefdevol geïllustreerde instructies en raadsels.

De Cocolino speurtochten voor kinderen – uw voordelen als ouder:

 • Een speurtocht bij een kinderfeestje is een gunstige onderneming voor een geweldige dag
 • De speurtocht heeft weinig voorbereiding nodig om een succes te worden
 • Zelfs op de dag van het feestje geen stress: een Cocolino speurtocht slaagt eenvoudig en zorgt voor stralende kinderogen

Heeft u nu als volwassene ook zin gekregen om wat hersenkrakers op te lossen? Bekijk onze sectie Moordspellen – hier lost u samen met vrienden en familie mysterieuze moordzaken op.

Cocolino – hier heeft het hele gezin plezier!

Geschikt voor alle leeftijden